Автор: admin
Публикувано на: 18.04.2010 23:11:45

Рейтинг:

Карането
Според проучване на американската компания Harley-Davidson, карането на мотоциклет е гаранция за положително настроение особено, ако той е от тяхната марка, но и не само.

В прессъобщението Harley-Davidson посочват, че изслдването е проведено от европейски учени, които са стигнали до категоричния извод, че ездата на мотор е най-добрият начин за подобряване на настроението и повдигане на духа, тъй като стимулира областите на мозъка, които отговарят за предотвратяването и устойчивостта на депресия.

Изследването е проведено с участието на представители на Harley-Davidson и популярния американски психолог Арик Сигман, който е ръководил много подобни проучвания, свързани с работата на мозъка и човешкото поведение.

Ето как Сигман обяснява резултатите: „Различните чувства и усещания, които човек получава докато кара мотоциклет, предизвикват освобождаване на невротрансмитера допамин, отключващ множество центрове на удоволствие в мозъка. Това са същите области, които се активират при добър секс, когато печелите в казино или скачате с бънджи”.

Сигман споделя също: „Има нещо специално при карането на мотоциклети и то не само с марка Harley-Davidson. Звукът от изпускателната система и мощността засипват сетивата ви с комбинация от елементи, при това в едно и също време, сред които звук, бързина, вятър и чувство за свобода”.

Според учените, в моменти на сериозни финансови сътресения, на каквито често ставаме свидетели напоследък, е препоръчително хората да карат мотоциклети. Така те ще се отърсят от напрежението и стреса и ще се заредят с положителна енергия.
Карането на мотоциклет е гаранция за положително настроение
Читателски коментари

ninjata 2010-04-19 23:18:41 0 отговори

ninjata

mn qsno az otdavna sum na tova mnenie no ve4e 6tom i psiholozi sa go dokazali nqma pri4ina da se sumnqvate!Tova naistina si e nai-golemiq adrenalin est za fenovete na takiva ma6ini de ;)

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg